4 februari 2018 – Dickens room – Haren

4 februari 2018 – Dickens room – Haren

In de bibliotheek van Haren was op zondagmiddag 4 februari 2018 ter gelegenheid van de 20e Dickenslezing Emmy Strik ten Kleij te gast. Aan de hand van lichtbeelden verhaalde zij met veel enthousiasme over de afgelopen 27 jaar waarin het Dickens festijn in Deventer uitgroeide tot een tweedaags evenement met 150.000 bezoekers. Het Van Speijkkwartet verzorgde naar volle tevredenheid van alle aanwezigen de muzikale entr’actes, waarbij – op speciaal verzoek – gebruik gemaakt werd van Engelstalig repertoire.
Initiafiefnemer Emmy Strik is nog steeds het gezicht van deze happening, waaraan honderden figuranten meedoen die in Victoriaanse stijl gekleed gaan en waar het publiek allerlei helden en antihelden uit de boeken van Charles Dickens kan herkennen. De spreekster opende in 2016 ook nog het Charles Dickens Kabitet vol Dickensia, waar bovendien het kostuumatelier is ondergebracht.
Na afloop van de lezing werd traditioneel rumpunch geserveerd.
De organisatie van de Dickenslezingen is in handen van de commissie Letteren van de Culturele Raad Haren. De jaarlijkse Dickenslezing vindt steeds plaats op de eerste zondag van februari. De dag die het dichtst bij de geboortedag van de Engelse schrijver Charles Dickens ligt.